Distributieriem vervangen

Elke autofabrikant, zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Opel of Peugeot, hanteert voor zijn autos, verschillende vervangingstermijnen voor de distributieriem. Deze vervangingstermijn wordt uitgedrukt in een maximaal aantal gereden.

Voor wie de kilometer aantallen niet haalt, heeft de fabrikant een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met de distributieriem gereden kan worden. Deze gegevens zijn terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekjes van uw auto.

Topkwaliteit distributieriemen

Autobedrijfpapendrecht BV monteert uitsluitend distributieriemen, spanrollen en looprollen van gerenommeerde merken waarmee kwaliteit gewaarborgd blijft. Onderdelen van gerenommeerde merken bieden de beste balans tussen prijs en levensduur.

U krijgt 12 maanden garantie op fabricage- en/of montagefouten.

Welk risico loop ik met een versleten distributieriem?

Als de distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken waardoor de motor vastloopt. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer, ook de schade die aan de motor van uw auto optreedt kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor permanent is en niet te repareren

Hoe kan ik zelf controleren of de distributieriem van mijn auto aan vervanging toe is?

Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Is dit niet ingevuld, kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometrage waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Kunt u geen sticker vinden en weet u niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, dan is het verstandig om de distributieriem direct te laten vervangen!

Ik ben mijn onderhoudsboekje kwijt. Hoe weet ik wanneer ik de distributieriem moet vervangen?

Heeft u geen instructie- of onderhoudsboekjes, neem dan contact op met een Autobedrijfpapendrecht BV autobedrijf. Zij kunnen, aan hand van uw kenteken, aangeven wanneer de distributieriem aan vervanging toe is.

Laat hier uw bericht achter.